Make your own free website on Tripod.com
Read Message[Help]
prev next
Back to Sent

Date: Tue, 13 Apr 1999 20:28:38 -0700 (PDT)
From: Labuan Kota Belud <dinakan@rocketmail.com> Add to Address Book
Subject: Re: a'kum kembali
To: DG RAFIDAH SYARIFF M FUAD <pelatih.c.ust@sabah.gov.my>,
usrahpkpms@egroups.com
Assalamualaikum,

Bit, saya minta maaflah kalau download gambar tu
lambat sangat. sebenarnya gambar tu dalam format
JPEG/JPG. Saya cuba nak compresskannya dan cuba nak
tukarkannya dalam bentuk GIF. Tapi setakat ini,
gambar itu banyak sangat linknya, saya kena kesan
dahulu gambar-gambar tu dimana linknya barulah saya
akan tukarkannya ke dalam GIF sebab format GIF lebih
rendah kapasitinya tetapi gambarnya tak seberapa elok
dipandang dan amat senang untuk diubahsuaikan. Jadi
setakat ini JPEG adalah yang paling selamat.
Sekiranya ada perubahan ianya sangat senang dikesan
sekiranya menggunakan JPEG tetapi bukan GIF . Pasal
Bitmap (BMP) ianya memang besar penggunaannya tetapi
untuk penggunaan internet BMP tidak dapat dicapai dan
tidak dapat dilihat melalui Netscape dan Microsoft
Internet (IE).

Cuma bila Bit nyatakan begitu, pada pandangan saya
RAM  atau ROM komputer Bit itu mungkin rendah dan
cachenya kekurangan kapasiti, cuba ubah ke 5000 kb.
atau juga modem atau ISP amat rendah, nak tanya, guna
ISDN ke?.

Tapi tak apa, sekiranya tantang gambar tu buat fed
up, cuba ubah setting agar download gambar tak ada,
link. lihat isi dulu tau.

bagaimana keadaan di Sabah yea.....????

Tentang  kes saya, rasanya biar saya simpan dululah,
InsyaAllah sekiranya tiada aral pasti ianya selesai
dengan sendiri, mungkin setelah saya bekerja selama
dua atau tiga tahun. Buat masa ini amat sukar untuk
saya nyatakan. Biar mereka yang terlibat saja yang
tahu kes ini. Kerana ia juga melibatkan  pihak disini.

oh ya, amizan ada beri saya alamat email, iaitu:

mizana4@hotmail.com

oh ya untuk perhatian Bit, link ini saya akan
nyatakan dalam usrahpkpms@egroups.com lawatlah di;

http://www.egroups.com/list/usrahpkpms

dan sertailah egroups ini.

kiranya ada rakan-rakan bit nak masuk saya
persilakan. manfaatkanlah ia.

oklah bit itu saja, nanti sambung balik. 

wassalam.



===

Madzani @ Saidie Nusa
1-8-1, Pantai Hillpark
Fasa 2, Jalan Pantai Dalam
59200 Kuala Lumpur
603-4317100
dinakan@rocketmail.com
I don't do drugs any more 'cause I find I get the
same effect
just by standing up really fast.
-- Johnathan Katz



---DG RAFIDAH SYARIFF M FUAD
<pelatih.c.ust@sabah.gov.my> wrote:
>
> thanx for replying, i didn't mean to insult you
about the
> pkpms....sorry. i'm forget to send our friends
regard to you...i meet
> them around...like pengiran ismail, he's here doing
his practical ...
> 
> sorry...once again, i think we better accept our
"perbezaan
> pendapat".....bit tak nak banyak mempersoalkan apa
yang telah kita
> cakapkan dulu...dan bit harap persahabatan ini
tidak hanya sekadar untuk
> bercakap tentang pkpms kan? banyak lagi yang boleh
diperkatakan...kan ?
> 
> apa yang bit harap, persahabatan ini masih mampu
terjalin biarpun kita
> dengan pendapat yang tersendiri....bit masih
mengharap agar pkpms terus
> maju.....agar segala usaha dapat dinilai...dan
setiap kali kita bercakap
> tentang pkpms...setiap kali jugaklah kita sering
mahu menegakkan
> pendapat sendiri....bukan begitu?
> 
> apa perkara yang memalukan yang mad cakapkan tu ?
teruk sangat ke sampai
> tak nak balik ke sabah lagi? harapan bit semoga mad
terus tabah biarpun
> ada kalanya kita merasakan diri ini hopeless...
> 
> oh..ya, bit sudah menjenguk-jenguk ke dalam web
site mad....and i want
> to know ...kenapa gambar tu lambat sangat
downloadnya.....adakah sebab
> mad guna bmp....or gif, kalau mad guna bmp atau gif
baik tukarkan ke
> jpeg/jpg...supaya lebih senang...kalau tidak nanti
orang fed up mau
> tunggu kita punya gambar....sekarang ni bit
actually tengah buat
> homepages jugak...persatuan punya dan banyak lagi
research lain di
> internet nie....so itulah hari-hari mengadap
internet saja.....lepas tu
> gambar tu cuba compress...barulah capasiti nya
tidak begitu tinggi....
> 
> okaylah ...rasanya sampai disini dulu.....
> ini alamat di pejabat punya e-mail...okay...
> 
> wasalam.
> 
> 
> 
> 
<HR>
<HTML>
<FONT COLOR="#FF0000">thanx for replying, i didn't
mean to insult you about
the pkpms....sorry. i'm forget to send our friends
regard to you...i meet
them around...like pengiran ismail, he's here doing
his practical ...</FONT>
<BR><FONT COLOR="#FF0000"> </FONT>
<BR><FONT COLOR="#FF0000">sorry...once again, i think
we better accept
our "perbezaan pendapat".....bit tak nak banyak
mempersoalkan apa yang
telah kita cakapkan dulu...dan bit harap persahabatan
ini tidak hanya sekadar
untuk bercakap tentang pkpms kan? banyak lagi yang
boleh diperkatakan...kan
?</FONT><FONT COLOR="#FF0000"></FONT>

<P><FONT COLOR="#FF0000">apa yang bit harap,
persahabatan ini masih mampu
terjalin biarpun kita dengan pendapat yang
tersendiri....bit masih mengharap
agar pkpms terus maju.....agar segala usaha dapat
dinilai...dan setiap
kali kita bercakap tentang pkpms...setiap kali
jugaklah kita sering mahu
menegakkan pendapat sendiri....bukan
begitu?</FONT><FONT COLOR="#FF0000"></FONT>

<P><FONT COLOR="#FF0000">apa perkara yang memalukan
yang mad cakapkan tu
? teruk sangat ke sampai tak nak balik ke sabah lagi?
harapan bit semoga
mad terus tabah biarpun ada kalanya kita merasakan
diri ini hopeless...</FONT><FONT
COLOR="#FF0000"></FONT>

<P><FONT COLOR="#FF0000">oh..ya, bit sudah
menjenguk-jenguk ke dalam web
site mad....and i want to know ...kenapa gambar tu
lambat sangat downloadnya.....adakah
sebab mad guna bmp....or gif, kalau mad guna bmp atau
gif baik tukarkan
ke jpeg/jpg...supaya lebih senang...kalau tidak nanti
orang fed up mau
tunggu kita punya gambar....sekarang ni bit actually
tengah buat homepages
jugak...persatuan punya dan banyak lagi research lain
di internet nie....so
itulah hari-hari mengadap internet saja.....lepas tu
gambar tu cuba compress...barulah
capasiti nya tidak begitu tinggi....</FONT><FONT
COLOR="#FF0000"></FONT>

<P><FONT COLOR="#FF0000">okaylah ...rasanya sampai
disini dulu.....</FONT>
<BR><FONT COLOR="#FF0000">ini alamat di pejabat punya
e-mail...okay...</FONT><FONT COLOR="#FF0000"></FONT>

<P><FONT COLOR="#FF0000">wasalam.</FONT>
<BR><FONT COLOR="#FF0000"></FONT> 
<BR><FONT COLOR="#FF0000"></FONT> 
<BR><FONT COLOR="#FF0000"></FONT> </HTML>


_________________________________________________________
DO YOU YAHOO!?
Get your free @yahoo.com address at http://mail.yahoo.com


  
prev next
Back to Sent


RocketMail - © 1997 Four11 Corporation - All Rights Reserved