Make your own free website on Tripod.com
Read Message[Help]
prev next
Back to Sent

Date: Mon, 12 Jul 1999 21:04:10 -0700 (PDT)
From: Labuan Kota Belud <dinakan@rocketmail.com> Add to Address Book
Subject: Re: ros balik awal..!
To: "nur ruslainy mohd.rozali" <rosfina_35@hotmail.com>
Assalamualaikum,

Ros, tak apalah kalau tak dapat masuk ICQ. yang
penting kita masih lagi beremail kan?...

Oklah tentang pendaftaran supaya orang lain boleh
tengok Laman Web kita ialah kita kena daftar
dengan server yang menawar pembinaan Hompej
percuma, seperti contohnya;

www.tripod.com
www.geocities.com
www.fortunecity.com
www.xoom.com

dan lain-lain lagi,

Ros kena daftar menggunakan list yang ditawarkan
kemudian mereka akan menghantar password kepada
email Ros, dan dengan menggunakan password ini Ros
boleh membina hompej. malah kadang-kala mereka
akan memberi panduan cara-cara membina hompej atau
satu panduan basic cara membina hompej.

contohnya www.tripod.com;

1. pergi ke www.tripod.com
2. pergi ke bahagian "sign up"
3. Isikan maklumat, member name maknanya apa yang
akan dipaparkan seperti saya "Madzani" maka ia
paparkan http://members.tripod.com/Madzani
kena ingat juga, sistem amat sensitif tentang
huruf besar dan huruf kecik... kena ingat
huruf-huruf yang digunakan.
4. jangan lupa beri email sebab password akan
diberikan di email.
5. lepas daftar, buka email Ros
6. di email ia akan menyatakan login name dan
password. Ros boleh memulakan membuka hompej.

lain-lain server tu Ros boleh cuba daftar....



Wassalam.







===

Madzani @ Saidie Nusa
1-8-1, Pantai Hillpark, Fasa 2, Jalan Pantai Dalam
59200 Kuala Lumpur
603-4317100
dinakan@rocketmail.com
http://members.tripod.com/madzani =
http://www.egroups.com/list/usrahpkpms
He who asks is a fool for five minutes, but he who
does not ask remains a fool forever.
--Chinese proverb



---"nur ruslainy mohd.rozali"
<rosfina_35@hotmail.com> wrote:
>
> ros balik awal..coz ader hal sikit kat umah
tu..so,ros tak dapat nak online 
> pada hari khamis ler..ye la..ros pun rasa
begitu..coz..banyakkali gak kita 
> tak dapat berkomunikasi..ntah ler..lum tiba
masanyer kot..isyallah..panjang 
> umur kita akan chat kat icq..!!ok..tu ajer..kali
nih..emm..satu soalan leh 
> tanyer tak..??ros nak tanyer..macam mana nak
masuk kan lama web kita kat 
> internet..bagi orang nengok..?!!tolong bagi
caranyer nak masuk 
> kannyer..!!ok,ros tunggu..bubye,wasalam.
>
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> >
> >Assalamualaikum,
> >
> >Ros, Rasanya terdapat misscommunication antara
> >kita, sebabnya saya merasakan no ICQ ros adalah
> >
> >#39331632
> >
> >ini berdasarkan pencarian saya, tetapi sekali
lagi
> >saya cari terdapat dua no ICQ yang menggunakan
> >email yang ssama.... tapi tak apa saya dah
> >catatkan no icq yang kedua tu...
> >
> >#43197176
> >
> >jangan lupa, kalau Ros main internet, terus buka
> >ICQ, nanti saya cai Ros juga...
> >
> >Ros gunakan no ICQ saya
> >
> >#40828724
> >
> >
> >Ros,
> >
> >Pergi mana hari kahamis?
> >
> >Wassalam
> >
> >
> 
> 
> 
>
______________________________________________________
> Get Your Private, Free Email at
http://www.hotmail.com
> 

_________________________________________________________
DO YOU YAHOO!?
Get your free @yahoo.com address at http://mail.yahoo.com


  
prev next
Back to Sent


RocketMail - © 1997 Four11 Corporation - All Rights Reserved