Make your own free website on Tripod.com
Read Message[Help]
prev next
Back to Sent

Date: Thu, 15 Jul 1999 04:24:26 -0700 (PDT)
From: Labuan Kota Belud <dinakan@rocketmail.com> Add to Address Book
Subject: Re: hai......................
To: norsazlizawati mohd ali <iezriey@hotmail.com>
Assalamualaikum,

Liza, macam mana dengan Ida?. berhenti juga ke?

Liza, walau macammana pun InsyaAllah saya juga akan berhenti tapi tak
tahu bila. mungkin hujung bulan ini. Dapat gaji baru boleh berhenti....

Oh ya nak belajar yea.... oklah disini saya attachmentkan fail
pembelajaran saya di UM. belajar sendiri dan baca. Explorer yea....

minggu pertama punya kelas.

Ok. kalau ada apa-apa email saya. saya selalu cuti kerana masuk
internetlah... setiap pagi...... insyaAllah email akan sentiasa
dibalas....

Wassalam



===

Madzani @ Saidie Nusa
1-8-1, Pantai Hillpark, Fasa 2, Jalan Pantai Dalam
59200 Kuala Lumpur
603-4317100
dinakan@rocketmail.com
http://members.tripod.com/madzani =
http://www.egroups.com/list/usrahpkpms
Do you ever yearn?
-- Cosmo Kramer



---norsazlizawati mohd ali <iezriey@hotmail.com> wrote:
>
> hai mad.aper kabar ko kat saner??????????????kiter dah tak jumper
lagi coz 
> liza last day this friday.ko lak off day straight 3 hari.kalau ko
rajin ko 
> e-mail lah kat aku selalu tau.ingat tuh.........jangan luper bagitau
camaner 
> nak buat homepage.oklah yer........aku chow dulu. 
babai..................
> 
> 
> ______________________________________________________
> Get Your Private, Free Email at http://www.hotmail.com
> 

_________________________________________________________
DO YOU YAHOO!?
Get your free @yahoo.com address at http://mail.yahoo.com

MY FIRST HOMEPAGE

HOMEPAGE SAYA YANG PERTAMA

Homepage ini adalah ciptaan saya sempena saya belajar untuk membuat homepage melalui KELAS WEB MASTERING yang dikendalikan oleh ENCIK ZAHARI HAMIDON.

WEB MASTERING yang saya sertai adalah KELAS KO-KURIKULUM yang melibatkan DUA JAM KREDIT. Saya berharap agar pembelajaran saya ini akan dapat menambahkan lagi pengetahuan saya mengenai internet serta web serta pembinaannya.

Setakat ini kami akan belajar tentang;

HTML
- - CGI FORM
- - < TAG >

ADOBE PHOTOSHOP for WEB (VERSION 5.0)

JAVA SCRIPT

PROJEK
- - Personal Homepage
- - Corporate Homepage
- - Virtual School


E-Mail penyarah saya ialah ZHAM@TM.NET.MY
Kelas Web Mastering ini akan tamat pada 11 SEPTEMBER 1999.

Kelas (17 JUN 1999)


- Makna HTML ialah HyperText Markup Language
- Setiap kali menggunakan Internet atau membina homepage kita harus mempunyai Browser yang terdiri sama ada Internet Explorer (IE) ataupun netscape.
- Kita adalah sebagai CLIENT dan Browser boleh dikenali sebagai SERVER.
- Sebagai asas pada hari ini kami dikehendaki menaip;

< HTML >
< HEAD >
< TITLE >MY FIRST HOMEPAGE< /TITLE >
< /HEAD >

HOMEPAGE SAYA YANG PERTAMA
< /BODY >
< /HTML >

- Taipan ini adalah dengan menggunakan notepad tetapi di'save'kan dengan tajuk "main.html". perkataan (.HTML) atau (.HTM) adalah penting kerana browser hanya mengenali sesuatu arahan itu dengan fail HTML dan HTM sahaja..
- Kemudian kami dikehendaki mengarang sebagaimana yang terhasil.
- Setelah itu kami belajar tentang < BR > iaitu iaitu 'brake'kan baris demi baris dan kami juga belajar tentang < P > iaitu paragraph sesuatu baris demi baris. Kami diminta untuk menaipkannya sebagai bukti.
- Kemudian pembelajaran adalah menggunakan < B > sebagai bold dan juga < I > sebagai Italik.
- Pembelajaran tentang warna R (Red), G (Green) dan B (Blue).
- Saya menaip , dan saya dapati warnanya adalah seperti mana anda nampak.
- Pensyarah saya berkata 900000 adalah berwarna merah dan 000090 adalah berwarna biru.
- Pembelajaran selanjutnya ialah kami dikehendaki menaip .
- Kemudian kami dikehendaki menaip;

< h1 > Header 1 < /h1 >
< h2 > Header 2 < /h2 >
< h3 > Header 3 < /h3 >
< h4 > Header 4 < /h4 >
< h5 > Header 5 < /h5 >
< h6 > Header 6 < /h6 >
< h7 > Header 7 < /h7 >
< h8 > Header 8 < /h8 >
< h9 > Header 9 < /h9 >

- Hasilnya ialah

Header 1


Header 2


Header 3


Header 4


Header 5

Header 6

Header 7
Header 8
Header 9

- kami kemudian belajar tentang < center > iaitu membuatkan ayat berada dalam baris tengah;

Kodnya ialah < center > dan di akhiri < /center >

- Rasanya sekejap lagi kelas ini akan tamat kerana jam saya telah menunjukkan jam 7.57 malam. Nak solat Maghrib lagi dan lain-lain lagi. Tak boleh jadi nie... kena balik dulu nie... sekejap lagi tak?... lepas tu akan bersambung lagi pada minggu hadapan, InsyaAllah.


  
prev next
Back to Sent


RocketMail - © 1997 Four11 Corporation - All Rights Reserved